Glæde og sorg

Bilfri strand

Balka Strand spærret for bilkørsel

Lørdag 27. juni 1981
En 3-årig dreng blev kørt ihjel på Balka Strand lørdag eftermiddag kort før kl. 15.00. Bilisten kørte 10 km i timen. Drengen var så ilde tilredt, at han døde på Bornholms Centralsygehus.

Mandag 29. juni 1981
Bornholms Tidende omtaler ulykken side 2 og side 6.
Balka Strand lukkes for bilkørsel. Store sten spærrer ved Weekendhytten, bom opsættes ved Vestre Strandvej, samt store sten ved Snogebæk. Allerede dengang var der parkeringspladser disse tre steder, så parkering på selve strandens blot 1300 meter sand var udelukkende begrundet i bekvemmelighed.

Tirsdag 30. juni 1981
Bornholms Tidende fortæller i en halvsides artikel øverst side 7 om dødsulykken på Balka Strand. Der fortælles også om en trafikepisode i sommeren 1980, hvor en lille dreng på ”cykle” blev kørt ned, heldigvis uden at komme noget til – samt om en tysk dame, som ligeledes i 1980 blev kørt ned og som stadig døjer med eftervirkninger et år senere.

 


 

Tirsdag 1. november 1983
Bornholms Tidende beretter på side 7 om, at Nexø Kommune siden dødsulykken i 1981 har holdt gang i bestræbelser på at opretholde et parkeringsområde for enden af Vestre Strandvej, omkranset af lodrette pæle på selve Balka Strand. Helst som en permanent løsning, men da Amtsrådets Tekniske Udvalg har modsat sig denne mulighed, søger Nexø Kommune dispensation år for år.

Strandparkeringen endte, da Bornholm blev én kommune i 2003.

 

Bryllupper på stranden

Vielser

Adskillige bryllupshøjtideligheder er foregået på Balka Strand.
For eksempel foran gyngerne.

Også en del foto-sessions med brudepar er foregået, fx også i gyngerne.

Kan du fortælle mere?

 

Medfødt hjertefejl

Hjerteanfald

Under en hundeluftetur på Balka Strand 24. november 2009 ophørte en ung kvindes hjerte med at fungere, og hun døde på stranden cirka 100 meter syd for Melåen. Kvinden havde en medfødt hjertefejl, som denne dag ikke længere kunne holde til dagligdagens påkendinger.

Hun døde fra sin amerikanske mand og to børn.

 

Brand i Balkalyngen

Lille ildløs

Bornholms Tidende 15. juni 2015 beretter om en lille brand i et græsareal 7x7 m i den nordre udkant af Balkalyngen, helt tæt ved kysten, forårsaget af fyrværkeri. Ilden blev slukket af brandvæsenet.

 

| Svar

Nyeste kommentarer

02.09 | 15:35

Hej Hvem kan jeg kontakte mhp info om havnen til lystsejlerguide, som nu opdateres. Hilsen Gitte

28.08 | 10:35

hvad med Gestapo?

22.04 | 18:39

Min fars familie havde et sommerhus på Balka, der hed Trollebo, et rødt træhus. Jeg husker desværre ikke adressen eller byggeår. Det er formegentlig revet ned.

23.02 | 16:07

ja. kontingentet er stadig 100 kr.
venlig hilsen
Kirsten Holm